Πρόσκληση_Θέματα Βιοϊατρικής Ηθικής_15.12.2021

15/12/2021 εως 15/12/2021

IPH.PNG
Πρόσκληση_Θέματα Βιοϊατρικής Ηθικής_15.12.2021.png

Το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της ευθανασίας θα αναπτύξει ο κύριος Γεράσιμος Ρηγάτος ο οποίος θα κάνει ιστορική αναδρομή στην πρωταρχική έννοια της ευθανασίας και θα μιλήσει διεξοδικά για το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την ευθανασία στο σύγχρονο κόσμο και τη δυναμική των συντελούμενων μεταβολών.

Από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Καραμάνου θα αναπτύξει το θέμα των εμβολίων από την ημέρα της ανακάλυψής τους μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι η ανακάλυψη και η χρήση των εμβολίων έχει σώσει δισεκατομμύρια ανθρώπους, δεν παύουν να προκαλεί μέχρι και σήμερα σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ ιατρών, αλλά και στην κοινωνία. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας COVID-19, ο εμβολιασμός συνεχίζει να εγείρει ιατρικά, ηθικά και κοινωνικά διλλήματα.

Το ζήτημα της αυτονομίας του ασθενούς και το ιατρικό απόρρητο θα αναπτύξει ο κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης ενώ ο κύριος Χρήστος Γιανναράς θα προσεγγίσει τη φιλοσοφική διάσταση όλων των παραπάνω θεμάτων.

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω:
της σελίδας του
 Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook
και μέσω του καναλιού Institute of Public Health – ACG στο YouTube, στον σύνδεσμο 
https://youtu.be/tI-792uoADo

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη χωρίς κόστος συμμετοχής και χωρίς προεγγραφή

Οι ιατροί και νοσηλευτές που είναι εγγεγραμμένοι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αντίστοιχα, μπορούν να λάβουν μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρουν εδώμετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι τις 20/12/2021.
Τα μόρια της βεβαίωσης από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε φορέα σε περίπτωση μη εγγεγραμμένου κατόχου της (πχ φοιτητές, επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων κ.α.)
Για απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημά σας με το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της εκδήλωσης
στην ηλεκτρονική διεύθυνση iph@acg.eduμετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι τις 17/12/2021.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας Copyright 2015 - 2019 © isimathia.gr. Developed by Antignosis